Pagina
Menu
U bent hier: Welkom > Kunstenaars > Rene Tweehuysen

Rene Tweehuysen

René Tweehuysen (Utrecht, 1957) voltooide zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) van 1978 tot 1983. In Utrecht ontwikkelde hij zich, na een abstracte periode, tot een figuratief werkend beeldend kunstenaar. Sinds 1999 woont hij met zijn gezin aan de Friese waddenkust. Terugkomende thema’s in het werk van Tweehuysen zijn: portret, urban/landschap, stilleven en alle combinaties hiervan.

Kenmerkend voor de portretten van René Tweehuysen is de treffende “gelijkenis” en de ingeleefde “bezieling”. Hij maakt gebruik van arbeidsintensieve klassieke schildertechnieken. Laag over laag en in zeer afwisselende, soms subtiele dan weer brede verftoetsen schildert René met olieverf en tempera op paneel of doek. Door deze gelaagdheid krijgen zijn schilderijen diepte waardoor het transparante karakter van de huid op de juiste wijze kan worden weergegeven. De opbouw van zijn schilderijen is als volgt: grondlaag op linnen, tekening, onderschildering, overschildering, glacis, vernis.

René schildert portretten van volwassenen, kinderen en dieren. Tevens staatsieportretten, officiële portretten en groepsportretten.

René Tweehuysen werkt alleen van zelf gemaakte foto’s. Voordeel is dat de geportretteerde maar één keer hoeft te poseren. In een eerste kennismakingsgesprek, in zijn atelier of bij de opdrachtgever thuis, wordt duidelijk hoe het schilderij er ongeveer uit moet gaan zien. Vaak neemt hij dan ook al de foto's. Na de eerste ontmoeting werkt René voor de opdrachtgever in potlood een compositieschets uit. Na goedkeuring van deze schets en de meest geschikte foto (via E-mail) kan worden begonnen met de uitvoering.

De basisprijs voor een portret met egale achtergrond op linnen of op paneel varieert per afmeting:

Afmeting: 50 x 40 cm. € 4.000,-

Afmeting: 90 x 80 cm. € 6.000,-

De portretten zijn exclusief lijst, inclusief 9% b.t.w.

Voor elke extra toegevoegde persoon op een groepsportret wordt de helft van de basisprijs berekend.

Voor toevoegingen als een gedetailleerde achtergrond of huisdier wordt een meerprijs berekend.

 

Interesse?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op:

* = (verplicht)


Uw gegevens

Captcha overtypen (spambeveiliging)

 

Pagina
Menu

Laatste update: 09-06-2020

top

2021 © CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login